Kerk voor de wijkKerk voor de wijkWat een lamp is in de kamer, is een kerk in de wijk. In Kralingse Veer wil onze gemeente de liefde van God aan mensen overbrengen. Wij geloven dat liefde een werkwoord is. Het komt voort uit de kern van de Bijbelse boodschap:

‘Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft’. (Johannes 3:16).

Misschien kent u deze bijbeltekst. Wilt u meer uit de Bijbel horen? Iedere eerste zondag van de maand is er een open dienst van Brug010. Deze open diensten vinden plaats in de zaal achter de Laankerk, IJsselmondselaan 340. (Tot februari 2019 vonden deze diensten plaats in Fascinatio.) Voor kinderen is er tijdens deze open dienst een leuk kinderprogramma! Iedereen is van harte welkom! Kijk voor meer informatie, foto’s en video’s op www.brug010.nl .

Ook organiseren we als Laankerk jaarlijks een Bijbelcursus. Wie was Jezus? Waarom kwam Hij? Wat betekent het om Hem te volgen? Op deze vragen zoeken we antwoorden. Belangstelling? Zie deze pagina voor meer informatie.

Wij geven de Bijbelse boodschap door in de wijk actief te zijn. We zijn blij met de mooie contacten in Kralingse Veer, onder andere met Buurtwerk. De Laankerk is als volgt actief in de wijk:

 1. Huisbezoekproject ‘Voor Mekaar’
  Ruim de helft van de Rotterdamse senioren voelt zich eenzaam. Een op de vier heeft zelfs niemand om op terug te vallen en raakt in een sociaal isolement. De gemeente Rotterdam pakt deze eenzaamheid aan met de actie ‘Voor Mekaar’. Een van de activiteiten uit dit programma is het bezoeken van alle mensen van 75 jaar en ouder. Buurtwerk voert deze opdracht uit met hulp van vrijwilligers uit de Laankerk.
 2. Vakantiekinderclub
  Iedere eerste week van de zomervakantie en tweede week van de kerstvakantie is er de Vakantiekinderclub. Deze gebeurt in of rond het Buurthuis, afhankelijk van het weer. Alle kinderen uit de wijk krijgen een uitnodiging. Met elkaar doen we spelletjes, luisteren we naar een verhaal uit de Bijbel, maken we iets moois, zingen liederen en bidden met en voor elkaar.
 3. Speelzoo
  Iedere derde woensdag van de maand organiseren we ’s middags een spelmiddag in en om het Buurthuis aan de Rendierstraat. We beginnen om 14:30 uur en eindigen rond 16:00 uur. Alle kinderen tussen de 4 en 12 jaar zijn hartelijk welkom. Iedere keer bedenken we weer wat leuks.
  Voor drinken en iets lekkers wordt gezorgd. Wilt u er als ouders (een deel van de middag) bij blijven? Hartelijk welkom.
 4. Kerstnachtdienst
  Op Kerstavond is er Kerstnachtdienst in ons kerkgebouw. Dan gaat het over de betekenis van Kerstfeest. Kom dit een keer meemaken! Het is iedere keer weer prachtig om met zoveel mensen de bekende kerstliederen te zingen. Luister naar het Kerstevangelie, naar het koortje van gemeenteleden en zing mee. Na afloop drink je een kop warme chocolademelk en ontmoet je andere bezoekers.
 5. Koningsdagontbijt
  Alle wijkbewoners kunnen een Koningsdagontbijt bestellen, voor de buren, andere wijkbewoners, of voor henzelf! Op Koningsdag bezorgen we het ontbijtje ’s morgens op de gewenste tijd aan huis.

Heeft u vragen over onze activiteiten of loopt u met andere vragen? Neem contact met ons op via evangelisatiecommissie@laankerk.nl. We zien er naar uit u te ontmoeten.