Wat wij geloven en waaromIeder mens gelooft. Want niemand kan zonder geloof. Ook een atheïst gelooft dat zijn overtuigingen waar zijn. En hoe vaak nemen we iets van anderen aan in het vertrouwen dat zij de waarheid spreken! Het tegenovergestelde van geloof is daarom niet bewijs maar wantrouwen.

Wij geloven God. Wij aanvaarden wat Hij zegt als waar en vertrouwen erop dat Hij ons niet bedriegt. Een God die per definitie niet liegen kan, is immers geloofwaardig. Daarom aanvaarden wij de bijbel, het Woord van God, als volledig betrouwbaar.

De kern van de bijbel is dat God belooft ons te verlossen. Wij hebben redding nodig, bevrijding, vergeving. Zonder deze redding van God wacht ons de eeuwige dood. God zegt dat, daarom geloven wij dat. Jezus, de Zoon van God, heeft zich laten kruisigen, straffen, doden zodat wij van dood en straf worden verlost. Deze verlossing biedt God ons aan. Hij vraagt dat wij die verlossing geloven. Wie Gods redding gelooft, wordt gered.

Elke religie wordt ook wel een geloof genoemd. Maar in geen enkele godsdienst is geloven zo wezenlijk als in het christendom. Christenen worden namelijk niet gered door eigen prestatie of inspanning, maar door Gods belofte van verlossing te geloven.

Wat geloven wij dus? Wij geloven Gods belofte om ons te redden door Jezus Christus.

Waarom geloven wij dat? Omdat God geloofwaardig is en omdat geloven de enige manier is om gered te worden.