Maatregelen diensten i.v.m. Corona-virus

In verband met het Corona-virus hebben de overheid en de landelijke kerk preventieve maatregelen genomen die ons als gemeente ook praktisch raken. Als kerkenraad wensen we gehoor te geven aan het overheidsbesluit dat bijeenkomsten met meer dan honderd personen tot en met in ieder geval 31 maart verboden zijn.

Aangezien kerkdiensten tot maximaal 100 kerkgangers mogen doorgaan, zullen de zondagse diensten niet worden afgelast. Bij de ingang van de kerkzaal zullen de aanwezigen worden geteld. Als het maximale aantal van 100 personen (inclusief voorganger, koster(s), organist, kerkhulpverlener(s) en aanwezige kerkenraadsleden) is bereikt, dienen degenen die niet meer kunnen plaatsnemen helaas huiswaarts te keren.

NB! Slechts een beperkt aantal kerkleden kan de diensten bijwonen en er is gedurende deze periode helaas geen mogelijkheid om gasten in de diensten te ontvangen.

De diensten zullen via de website live mee te luisteren zijn via https://www.laankerk.nl/de-laankerk/luister-live/. Ook zullen ze naderhand via het preekarchief na te luisteren zijn via https://www.laankerk.nl/de-laankerk/prekenarchief/.

De actuele richtlijnen van de landelijke kerk kunt u vinden op https://www.hersteldhervormdekerk.nl/hhk/nieuws/adviezen-bm-inzake-coronavirus.

share

Recommended Posts